Hurdaya Bırakılan Araçlar, Ekonomiye nasıl dönmeli

Şanlıurfa'da denetimlerde hacizli, icralık, çalıntı, kusurlu ve eksik evrak nedeniyle trafikten men edilip ''Yediemin Otoparkı''na çekilen çoğunluğu motosiklet yaklaşık 6 bin araç, sahipleri işlemlerini tamamladığı için otoparkta çürümeye başladı.

Trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz veya belgeleri eksik olan araçlar, kentteki ''Yediemin Otoparkı''na çekiliyor.

Özellikle fiyatları 400 ila bin 500 TL arasında değişen ve çoğunluğu Çin malı olan motosikletler, uygulamalarda sık sık evraklarının eksik olması nedeniyle, trafik ekiplerince otoparka bırakılıyor. Araç sahiplerinin birçoğu otoparka çekilen araçlarının tescil işlemleriyle uğraşmak yerine burada bırakmayı tercih ediyor. Otoparkta çoğunluğu motosiklet olmak üzere otomobil, minibüs ve kamyonlardan oluşan binlerce araç, yağmur ve güneşin altında sahiplerini bekliyor.

Otopark yetkilileri uzun süre alınmayan araçların yer sorununa da neden olduğunadikkati çekerek, konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. Otopark işletmecisi Hadi Öge, otoparka çekilen 5 bini motosiklet olmak üzere yaklaşık 6 bin aracın Milli Emlak Müdürlüğünce ihaleyle satışını beklediklerini söyledi. Öge, şöyle konuştu:

''6 binin üzerinde araç uzun bir zamandan beri ihale yapılmadığı için çürüyor. Sorunun çözümü için defalarca Milli EmlakMüdürlüğüne ihale açılması için başvuruda bulunduk. Bir türlü yetkililer bize dönmedi. Günde birkaç motosiklet ya daotomobil veya minibüs parka çekiliyor. Cezalar çoğu zaman maliyetten yüksek olunca özellikle motosiklet sahipleri,işlemleri yapmak yerine motosikletini almamayı tercih ediyor. Otoparkımız tam anlamıyla araç mezarlığına dönüştü. Yaklaşık 15 bin lira milli servet çürüyor. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmelerini bekliyoruz.''

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım