Fas, Türkiye Ticari İlişkileri Artıyor

Türkiye'nin Suriye, Ürdün ve Tunus ile vizelerin kalkmasının ardından ticari ilişkilerini artırması Faslı işadamlarının da dikkatini çekti.

Geçen yıla kadar Faslı işadamlarının yüklü alımlarını İspanya ve İtalya gibi ülkelerden temin ettiklerini belirten KCL Kenza Clothing Yönetim Kurulu Başkanı Drissi Amine, Türkiye ile olan ticaretlerini artırmak istediklerini söyledi. Türkiye'yi yakından takip ettiklerini aktaran Groupe Driri Yönetim Kurulu Başkanı Driss Driri de yeni dönemde Avrupa ülkeleri yerine Türkiye'nin güçlü şirketleriyle daha sıkı işbirliği içinde olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye-Fas Ticaret Köprüsü ile iki ülke işadamlarını bir araya getirdi. 80'e yakın Faslı, 200'ün üzerinde de Türk işadamının katıldığı organizasyonda taraflar yeni işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Dünyaca ünlü Armani, Cavalli ve Dolce Gabbana'ya üretim yapan Amine, gerekli ürünleri Türkiye'den temin etmeyi düşündüğünü ifade etti. İtalya ve İspanya'dan yıllık 400 bin Euro'luk mal aldığını bildiren Amine, "Bugüne kadar Türkiye'den çok düşük miktarlarda alım yapmıştık. Daha fazla ürün ithal etmek istiyoruz." dedi. Fas'ta konfeksiyon işi ile uğraşan Driss Driri ise, "Türkiye'yi her alanda örnek alıyoruz. Kumaş almak için buradayız. Çevremizdeki ülkelerde yaşanan gelişmelerin ekonomimize yeni bir canlılık getireceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Fas ve Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını vurgulayan TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise, "Geçen yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacmi sadece 1,1 milyar dolarda kaldı. Bu rakam iki ülke arasındaki gerçek potansiyeli yansıtmıyor. Kısa sürede 3 milyar dolarlar seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz." dedi. Meral'e göre; Fas'ta özellikle tekstil, hazır giyim, hızlı tüketim malları, mağazacılık, inşaat malzemeleri, müteahhitlik, turizm, dayanıklı tüketim malları gibi birçok alanda çok büyük potansiyel mevcut.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım