Çin'de, Carfour'a Ceza Verildi

Fransız alışveriş devi Carrefour’un, Çin’deki mağaza zincirlerindeki fiyat etiketlerinde müşterileri yanıltması sebebiyle cezaya çarptırıldığı bildirildi

Çin Devlet Radyosu’nun (CNR) haberine göre, Devlet Geliştirme ve Reform Komisyonu (NDRC), Carrefour’a, müşterilerini kandırdığı gerekçesiyle 500 bin yuan (75 bin 960 dolar) para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Mağazalar zincirindeki fiyat tutarsızlığını keşfeden CNR’nin ardından NDRC de olayı doğrulamak için araştırma başlattı. Komisyon, Carrefour’un Shanghai, Changchun, Harbin, Wuhan ve Changsha’daki mağaza zincirlerinde müşterilerini fiyat konusunda kandırdığını tespit etti.

Bunların arasında, satış kampanyalarında orijinal fiyatının aksine sahte fiyatlandırma yapmak, fiyat etiketlerinin üstündeki fiyatın aksine indirimli satmak ve etiketlerin üzerindeki fiyatı gösteren rakam ebatlarıyla müşterileri yanıltmak bulunuyor.

Komisyon, hesaplanamayan yasadışı kazanç sebebiyle Carrefour’a 75 bin 960 dolar para cezası verdi ve Çin’deki şubelerindeki fiyat yanlışlıklarını kontrol etmesini ve uygunsuz kazançları müşterilerine geri vermesini istedi. Çin devlet televizyonunuzdaki habere göre, Carrefour, söz konusu durumdan ötürü özür diledi.

Kaynak: Zaman

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım