Alman devinden, Bandırma'ya Çelik fabrikası,

Almanya'nın önde gelen demir-çelik işletmesi TSK, Velutean ortaklığıyla Bandırma'da 8.500 metrekare alana kurulu çelik konstrüksiyon fabrikasını 18 Şubat'ta faaliyete geçiriyor.

Alman çelik devi Bandırma'ya geliyor

Velutsan’dan yapılan açıklamaya göre, Velutsan-TSK yılsonuna kadar 600 kişiye istihdam sağlayacak. Otomotiv yan sanayisinden çelik profile değin birçok sektörde faaliyet gösteren Alman devi TSK-Tröster Systeme Und Komponenten, Velutsan markasıyla Türkiye çelik sektörüne giriyor. Merkezi İzmir'de bulunan Velutsan-TSK'nın Bandırma'nın Edincik mevkiinde 8.500 metrekarelik alana kurulan çelik konstrüksiyon fabrikası 18 Şubat’ta faaliyete başlayacak.

Tüm dünyada Mero ve Schmidfin markasıyla tanınan Alman devi TSK, Velutsan ortaklığıyla kurulan fabrika için 7 milyon avro yatırım yaptı. İlk aşamada 400 kişi ile işe başlayacak olan Velutsan-TSK, yılsonuna kadar 600 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. 83 yıllık bilgi ve tecrübesiyle Türkiye'de ses getirecek projelere imza atmayı amaçladığı bildirilen Velutsan-TSK, yakın bir zamanda Türkiye otomotiv yan sanayi sektörüne de girerek 45 milyon avro değerinde yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.

Alman demir-çelik devinin referansları arasında, Sofya Havaalanı, Frankfurt Borsası genel müdürlük binası, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Yas adasında bulunan Ferrari Dünyası gibi önemli yapılar bulunuyor.(ANKA)

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım