Karafırın Şube sayısını 50’ye çıkaracak

Karafırın bir aile şirketi. Kökleri 105 yıl öncesine, Batum’a kadar uzanıyor. Uzun yıllar ekmek fırın olarak faaliyet gösteren şirket, 1992’de unlu mamuller ve pastacılık alanlarına geçişle yeni bir kimlik kazanıyor.

Sektörde yenilikçi bir marka olarak tarif edilen Karafırın, bu tarihten itibaren hızlı bir şekilde büyüyor. Karafırın’ın hale 23 şubesi var. Bunların 13’ü franchising sistemiyle açılmış. Diğer 10 şube, şirket tarafından işletiliyor.

Karafırın şubelerinin tamamı İstanbul’da bulunuyor. Bu şubeler Ulus, Nişantaşı, Bahçeşehir, Bakırköy, Kemerburgaz, İstinye, Kozyatağı, Avrupa Konutları, Hasanpaşa, Florya, İkitelli Deposite ve Armonipark AVM’lerine dağılmış durumda.

Önümüzdeki 5 yıl içinde şube sayısını 50’ye çıkarmayı hedefleyen Karafırın’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karal, “Franchise adaylarına pastane, pastane-kafe ve pastane-kafe-restoran olmak üzere 3 farklı yatırım seçeneği sunuyoruz. Bunlara çok nadir ve özel koşullarla olmak üzere fırın da eklenebiliyor” diyor. Karafırın, franchise giriş bedeli olarak 15 bin dolar talep ediyor. Bir mağazanın metrekare maliyeti ise bin dolardan başlıyor. Karafırın yeni açacağı şubeler için önceliği İstanbul, Ankara ve İzmir’e vermiş. Ayrıca ilk yurtdışı şubesini açmaya hazırlanan şirket, bunun için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Karafırın’ın üretim tesisi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunuyor. Kural, bu tesiste geleneksel yöntemlerle üretim yaptıklarını vurguluyor: “Ancak tüm teknolojik gelişmelerden ve yeniliklerden yararlanırken Türk damak tadını uygun yöntemlerden de vazgeçmiyoruz.”
Karafırın’ın üretim tesisinde yılda 200 ton civarında üretim yapılıyor. Bu tesiste günlük 190 çeşit ürün üretiliyor. Şirket, dönemsel olarak değişmekle birlikte 600 çeşit ürünü müşterilerine sunabiliyor.
Telefon: 0212 696 69 91
E-posta: info@karafirin.com.tr
Web: www.karafirin.com.tr
E-posta: info@hayalpasta.com
Web: www. hayalpasta.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım