BoSH Grubu küçük ev aletlerine 5. fabrikayı kuruyor

Türkiye'de 4 fabrikası bulunan Alman BSH Grubu, Çerkezköy'de küçük ev aletleri üreteceği yeni bir fabrika kuracak. 2011 yılında 140 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıklayan BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Klein, "Türkiye'ye güvenimiz sonsuz." dedi.

BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, Çerkezköy'de 2011'in ikinci yarısından itibaren küçük ev aletleri de üretmeye başlayacaklarını açıkladı. BSH, bu amaçla Çerkezköy'deki fabrikasının yanında 100 dönümlük yeni bir arsa aldı. Klein, "Küçük ev aletleri artık büyük ev aletleri gibi her an performansını takip ettiğimiz bir işkolumuz haline geldi. BSH Ev Aletleri olarak Çerkezköy'deki üretim tesislerimizde 2011'in ikinci yarısından itibaren küçük ev aletleri de üretmeye başlayacağız. Toplam ciro içinde küçük ev aletleri yüzde 8 paya sahip. Bunu 5 yılda 2'ye katlamayı hedefliyoruz." dedi. Klein, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'deki küçük ev aletleri pazarında yüzde 16 büyüme beklediklerini söyledi. 2011'de 140 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirten Klein, "En büyük yatırım lojistikte olacak. Kapasitemizi yüzde 30-40 artıracağımız için dağıtım ağı önemli." dedi.

Küçük ev aletleri pazarında üreticiler ağırlıklı olarak Çin'den ithalat yapıyor. BSH önümüzdeki yılın ikinci yarısında 37,5 bin adetlik deneme üretimine başlayacak. 2012'de ise tam kapasite üretim yapacak. Norbert Klein'in açıklamasına göre 2009 yılının 3. çeyrek sonuçlarına kıyasla bu yılın aynı döneminde BSH'nin Türkiye'deki yatırım tutarı yüzde 258 artışla 55 milyon liraya ulaştı. Grubun Türkiye'deki üretimi bu yılın ilk 9 aylık döneminde yüzde 8 artarak 3,6 milyon adede çıktı. Grubun orta vadeli hedefi yeni yatırımlarla üretim adedini 5,5 milyon adet seviyesine çıkarmak. Son 5 yılda üretimini yüzde 80 artıran BSH, aynı dönemde istihdamı yüzde 60 yükseltti. Türkiye'deki üretimin yüzde 60'ı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyaya ihraç edilirken, geçen yılın eylül ayına göre bu sene şirketin ihracatı yüzde 5 artış gösterdi.

Norbert Klein'in verdiği bilgiye göre BSH Grubu, beyaz eşyada Avrupa pazarı lideri, dünyada ise 3. büyük üretici. 13 ülkedeki 41 fabrikada üretim yapan grup, Almanya ve Çin'den sonra yatırımlarında öncelik vereceği 3. ülke olarak Türkiye'yi belirledi. BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ana markaları Bosch ve Siemens, özel markaları Gaggenau. Şirketin Türkiye'deki yerel markası ise Profilo. Şirketin Türkiye'deki 4 fabrikasında üretilen buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan, KKTC ve Irak gibi ülkelere ihraç ediliyor. BSH bu yılı 2 milyar liranın üzerinde bir ciroyla kapatacak.Zaman

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım