41 yıllık tavukçu Banvit kırmızı ete girdi


Cirosunun yüzde 65’i tavuktan gelen ve beyaz et üretiminde bu yıl 41 yaşına giren Banvit, kırmızı et sektörüne adım attı. Banvit, Banvit Kırmızı adını verdiği kırmızı et yatırımı için 2011`e kadar 60 milyon lira bütçe ayırdı


Cirosunun yüzde 65’i tavuktan gelen ve beyaz et üretiminde bu yıl 41 yaşına giren Banvit, kırmızı et sektörüne de adım attı. Kırmızı et yatırımı için 2011’e kadar 60 milyon liralık bütçe ayıran Banvit, 2009 yılı başında Bandırma’da 2.4 milyon liralık bir dana kesimhanesi satın alarak tüm üretim sürecini kendi tesislerinde gerçekleştirmeye başladı.
Banvit’in kırmızı et sektörüne girişi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, Banvit’in kırmızı et markasına Banvit Kırmızı adı verildiğini, ürünün market raflarına girdiğini ve şimdiden Antalya’daki otellere de kilosu 32 liradan bonfile satışına başlandığını açıkladı. Banvit Kırmızı markası ile hazır yemekten şarküteri ürünleri, pişmiş üründen, dondurulmuş ürünlere kadar çok çeşitli ürünlerin satışına başladıklarını söyleyen Görener, “Ürün çeşitliliğimizi ve pazardaki payımızı önümüzdeki dönemlerde daha da artıracağız” dedi.



YATIRIMIN 45 MİLYON LİRALIK KISMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Beyaz et üretimindeki uzmanlıklarını kırmızı et sektörüne de taşımayı planladıklarını söyleyen Görener, bu amaçla kırmızı et sektöründe yatırımların sürdüğünü bildirdi. İlk olarak 2006’da başlayan kırmızı et için 30 milyon lirası işletme sermayesi, 15 milyon liralık kısmı yatırım olmak üzere bugüne kadar 45 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Görener, “2011’e kadar toplam yatırım tutarımızı 60 milyon lira olarak bütçeledik” dedi.
Üretim için 2009’un başında Bandırma’da 2.4 milyon liraya bir dana kesimhanesi satın alarak tüm üretim sürecini kendi tesislerinde gerçekleştirmeye başladıkları bilgisini veren Görener, yine Bandırma ilçesi yakınlarında bin dönüm arazi üzerine halen kurulmakta olan besi çiftliklerinde 20 bin baş rakamına ulaşıldığını açıklayan Görener, 2011 yılında besi çiftliklerindeki hayvan sayısının kademeli olarak yaklaşık 50 bin başa yükseltilmesini hedeflediklerini açıkladı. Banvit olarak kırmızı ette hedeflerinin öncelikli olarak Pazar paylarını artırmak olduğuna dikkat çeken Görener, “Kırmızı et sektöründe şu anda binde 8 olan pazar payımızı Banvit Kırmızı markası ile 2011’de yüzde 2’ye yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
Görener, önümüzdeki yıllarda Banvit’in toplam cirosunda kırmızı etin payını yüzde 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Banvit’in cirosunun yüzde 65’in tavuktan geldiğini belirten Görener,yüzde 18’inin pişmiş köfte ve şarküteri ürünlerinden, yüzde 4’ünün ise hindi ve kırmızı etten geldiğini kaydetti. Görener, bu yılki ciro hedeflerinin 750 milyon lira olduğunun altını çizdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım