STARWOOD SÖZÜNU TUTTU.


6 Milyon Avroluk Yatırım İle Elektronik Filtre Takan STARWOOD SÖZÜNU TUTTU
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri İnegöl OSB’de üretim yapan Starwood Fabrikası’nın sahibi Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız’ı ziyaret ederek tesislerine elektronik filtre taktırdıkları için teşekkür ettiler.

Ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün önemli bir üretim merkezi olduğuna vurgu yaparak, “OSB’ler planlı sanayileşme için çok önemlidir. İnegöl’de yıllar önce planlı sanayileşme konusunda önemli bir adım atılarak, OSB kuruldu. İnegöl OSB’de doğalgaz ve atık su arıtma tesisleri de yıllar önce tamamlandı. Ancak şunu unutmamak gerekir OSB’ler botanik bahçesi değildir. OSB’lerde ülkemiz için çok önemli olan üretim yapılıyor” diye konuştu.

Starwood Orman Ürünleri firmasının Türkiye’nin en büyük işletmelerinden biri olduğunu, sağladığı istihdam ve yapılan üretim ile ülkeye büyük hizmetler verdiğini ve sahiplerinin de Türkiye’nin en önemli işadamlarından biri olduğunu belirten Metin Anıl, “Burada bulunma nedenimiz Starwood’un yaptığı elektronik filtre yatırımıdır. Bu yatırım özendirici etkiye sahip olacaktır. Darısı diğer işletmelerin de başına” diye konuştu.

Rekabet Acımasız Boyutlara Ulaştı

İşletmelerin en önemli sorununun ise haksız rekabet olduğuna dikkat çeken Metin Anıl, “İnegöl her yönüyle örnek bir yerleşim merkezidir. Tek kuruş devlet yatırımı olmadığı halde, İnegöl’de yıllık 1 milyar dolara yakın dış ticaret yapılıyor. Bunun yanı sıra İnegöl uzun yıllardan beri sürekli dış ticaret fazlası veriyor. Bu yüzden İnegöl, ilgi odağı olmuştur. Çevre yatırımı yapan firmalara bu yatırımları maliyet yükü getirmektedir. Yani bu yatırımı yapmayan ile yapan arasında haksız rekabet oluşmaktadır. Bu konuda devletin daha duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Starwood bu yatırımı yaparken, Türkiye’deki diğer rakipleri ile aynı kulvarda koştuğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden diğer firmalarında bu yatırımı bekliyoruz” diye konuştu.

Starwood Orman Ürünleri Firması’nın Genel Müdürü Hüseyin Yıldız ise, yapılan ziyarete teşekkür etti. Starwood’un bacalarından 6 yıldır uluslararası çevre standartlarında gaz salındığını söyleyen Hüseyin Yıldız, “Bacalarımızdan çıkan gazların emisyon değerleri, yıllardır online sistem ile Bursa İl Çevre müdürlüğüne anında iletiliyordu. Yani biz yıllardır zaten standartların dışında gaz salmıyoruz. Ama yine de bu yatırımı yaptık. Hem de devletten tek kuruş kredi kullanmadık. Tamamen öz kaynaklarımız ve ticari kredilerimiz ile bu yatırımı yaptık” diye konuştu.

Yapılan yatırımın toplam bedelinin 6 milyon avro olduğunu belirten Hüseyin Yıldız, tesisin yıllık işletme maliyetinin de 750 milyon TL olduğunu belirtti. Ziyaret sırasında hazır bulunan Starwood A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız’da, İTSO yönetiminin ziyaretinden çok memnun olduğunu söyledi. Yıldız, Türkiye için her koşulda üretmeye devam edeceklerinin de altını çizdi. Öte yandan ziyaret sonrasında İTSO Başkanı Metin Anıl Starwood Firmasının Genel Müdürü Hüseyin Yıldız’a günün anısına bir plaket verdi.

Kaynak.e-inegol.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım