Antalya'nın İlk Madde Bağımlılığı Derneği Genel Kurulunu Yaptı


Antalya'da alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele etmek, toplumu bilinçlendirmek, bağımlıların tedavi ve rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla kurulan Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği(MABADER) ilk genel kurul toplantısını yaptı.

Antalya'da bir ilk olma özelliği taşıyan MABADER, Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nde genel kurul toplantısı düzenledi. Dernek kurucusu Yunus Yelekin, Türkiye'de ve Antalya'da sorunların en başında, alkol ve madde bağımlığının geldiğini belirtti. Türkiye'de 84 bin 498 dernek bulunduğunu ifade eden Yelekin, bunlardan sadece 10 tanesinin madde bağımlılığıyla mücadele veren dernek olduğuna dikkat çekti. Antalya'da faaliyet gösteren 2 bin 174 dernek olduğunu ve bunların içinde madde bağımlılığıyla mücadele eden dernek sayısının olmadığını kaydeden Yelekin, "Biz Antalya'da bu eksikliği kapatmak için yola çıktık. Biz Antalya'da madde bağımlılığıyla ilgili elimizden geleni yapacağız. Bu gençler bizim gençlerimiz." dedi. Antalya'nın turizm kenti olmasından dolayı madde bağımlılığının çok yaşandığına dikkat çeken Yelekin, insanların bu konuya dikkat çekmek ve daha etkili mücadele etmek için bu derneği kurduklarını söyledi.

Derneğin genel kuruluna katılan Akdeniz Üniversitesi'nde psikolojik danışman olarak görev yapan Doç. Dr. Nalan Yılmaz, çocukların uyuşturucu madde kullanımına yönelmesini sağlayan en büyük etkenin ailenin çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmemesi olduğunu dile getirdi. Her ailenin 'çocuğumuz için neler yapıyoruz' diye sorması gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Aileler çocuklarına sadece para vermekle doğru bir şey yapmıyorlar. Aileler doğru ve yanlışları ayırt etmeli. Ailesiyle bağlantısı iyi olan çocuklar kötü alışkanlıklara yönelmez." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hakan Kaçar'ın yazıp yönettiği ve derneğin gönüllü üyeleri tarafından sahnelenen ve gerçek bir hikayeden uyarlanan 'Sevgi Güneşi' oyunu sergilendi. Oyunda, bir çocuğun ailesinde sevgi görememesi nedeniyle uyuşturucu batağına nasıl düştüğü anlatıldı. Oyun katılımcılardan büyük alkış aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım